21. maaliskuuta 2017

Miniloma Turkkuses

Niin se vaan on, että uutta jutun juurta vaan pukkaa, vaikka edellisetkin stoorit odottavat jakajaansa. Thaimaa odotelkoon siis vuoroaan, sillä siihen aiheeseen haluan tosissani uppoutua ja kaivella muistista jokaisen muiston ja nippelitiedon. Nyt kuitenkin paluu lapsuuden kotikonnuille eli Turkuun!

Ilmeisesti Johanna ei saanut musta Thaimaassa tarpeekseen, sillä kutsu kävi viettämään ilmaista kylpyläviikonloppua Turun Caribia-kylpylään ja millainen pösilö kieltäytyisi pehmeistä lakanoista ja buffetaamiaisesta!? Hetki arvottiin missä Holiday Clubin kylpylässä tahdotaan lillua, mutta taisin mainostaa, että Turussa meitä odottaa kaunis historiallinen linna sekä meitsin hovikuski a.k.a äiskä.

Ei muuta kuin Onnibussi alle ja parissa tunnissa (ja parilla eurolla) viikonlopun viettoon. Vielä muutamia vuosia sitten tällaiselle minilomalle olisi suunniteltu bileet tai parit, mutta mahtaako ikä jo painaa, kun tämän hetken intresseinä oli lähinnä herkuttelu ja lepäily. Tuli siis oikein olan takaa  syöpöteltyä, kiljuttua vesiliukumäissä ja luettua Harry Potteria yön pikkutunteina.Vaikka hiihtolomat olivat jo historiaa, veti kylpylä viikonloppuna puoleensa paljon lapsiperheitä ja tämä on varmaan se syy miksi en juuri kylpylöissä vieraile kuin ehkä kerran viidessä vuodessa. Hetkittäin olo oli kuin kylmässä ihmis-sopassa, mutta onneksi höyrysaunassa oli aina tilaa ja tämähän takasi rennon olotilan ja pitkät yöunet.

Lauantain olimme päättäneet viettää ihmisten ilmoilla eli taksimamin kyydillä Turun linnalle kierteleen saleja ja kammareita. Viime vierailusta olikin ehtinyt vierähtää reippaat 15 vuotta..? Kelit suosivat myös juuri sopivasti eli pelkkää aurinkoa ja kevään tuoksua, joiden innostamana käppäilimme keskustaan ja sieltä aikanaan vielä hotellille. Olin kamalan innoissani vanhoilla kotinurkilla pyörimisestä ja taisinkin jaella turhia faktoja unohdellen välillä, että kyllä tää matkaseurakin on ennen samassa kaupungissa vieraillut.

Sunnuntaina Onnibus vei Johannan mennessään ja itse jatkoin lomailua äidin nurkissa vielä muutaman päivän ajan, jolloin perinteitä noudattaen koluttiin kirppareita ja luettiin lisää Harry Potteria. Voin kertoa, että shoppailu lähti lapasesta ja jatkossa hilut löytävät tiensä suoraan reissukassaan...


Kiitos reissusta Johannalle ja kyllä se useammin pitäisi ihan kotiSuomessa lomailla, sillä ei kauas tarvitse lähteä kun sitä rentoutuu eri tavalla kuin kotona. Hotellin aulassa pikkupoika kysyi isältään: "Tultiinko me nyt vieraaseen maahan?" ja kyllä kylpyläviikonloppu vähän siltä tuntui.

2 kommenttia :

 1. Kivoja kuvia ja fiiliksiä! Toi hotelli Caribia on kyllä ihana ja niiden kylpyosasto niin paras! Mä en kyllä ole koskaan aikuisiällä ollut turussa, joten vkl loma kesällä voisi olla ihan kivakin sillä suunnalla :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Tykkättiin myös kovasti hotellista, sillä huoneet oli just uudistettu ja oli mukavat oltavat, suosittelen minilomaa ;)

   Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan