21. tammikuuta 2017

One true love - Bangkok

Kiina jäi taakse, kun hyppäsimme Hongkongin kentältä Bangkokiin vievään koneeseen. Reissuaika oli hyvin kortilla ja vaikka alun perin ajatuksena oli edetä vain maateitse, piti sitä bookata muutamat lennot, jotta kallisarvoista aikaa säästyisi. Mutta joo, muutamat kympit sinne tänne ja perse koneen penkkiin.

Bangkok oli jälleen niin tuttu ja turvallinen kaikkien näiden reissuviikkojen jälkeen. Majoituimme aiemmin esitellyssä Chilli-hostellissa Chinatownin läheisyydessä, kävelimme tutuiksi käyneitä katuja ja shoppailimme kuin viimeistä päivää Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla. Tämä vierailu kaupungissa taisi olla mulle jonkinlainen kasvunpaikka, sillä viimeinkin löytyy rohkeutta lähteä maailmalle ilman Mikaa, joka on ollut todellinen tuki ja turva tutustuttaessaan thaimaalaiseen kulttuuriin.

Itseasiassa tiedän tarkalleen mistä sain pienen lisäbuustin itseluottamukseen. Tää saattaa lukijan mielestä on olla pieni naurettava asia, mutta tällaiselle kokemattomalle matkaajalle ja pelkurille, iso askel. Mika oli lähtenyt hierontaan ja jäin hotellille laittautuun illallista varten, kunnes sain idean lähteä lävistettäväksi. Ei muuta kuin google auki ja suurkaupungin pimenevään iltaan suunnistamaan. Unohdin kuitenkin vaihtaa metrosta skytrainiin ja hetkellisen eksymisen jälkeen paikansin itseni kartalta ja lähdin jalan liikenteeseen. Varmaan tavallisesti olisin eksyessäni soittanut paniikissa Mikalle, mutta nyt ihmeellisen rauhan valtaamana käppäilin täysin tuntemattomia katuja kilometrikaupalla ja muutaman harha-askeleen jälkeen löytyi läväripulju ja ostoskeskukset.

Oikeastaan huvittaa muistella tätä jälkikäteen, sillä muistan niin selkeästi sen onnistumisen tunteen ja fiiliksen, kun seisoskelen yksin sillalla katsellen sitä keskustan kaoottista liikennettä. Tunsin suurta yhteenkuuluvuutta koko Bangkokin kanssa ja halusin painaa joka hetken mieleeni, sillä ei ole edes kerta tai kaksi viikossa, kun kyseisestä kaupungista tulee kotona haaveiltua.
Poikkeus meidän päiväohjelmassa eli syömisessä, oli The Grand Palace eli Bangkokin kuninkaallinen palatsialue, joka sisältää Thaimaan arvostetuimmat uskonnolliset ja hallinnolliset rakennukset, joista tärkein on Smaragdibuddhan temppeli. Alue on äärimmäisen suosittu, turisteja on päivittäin pilvin pimein ja kuvia ottaessa sai suunnata kameran kohti taivasta, mikäli ei halunnut satoja aasialaisia lomakuviinsa. Meidän oli tarkoitus vierailla samaan syssyyn myös Wat Po:ssa, jossa makoilee 46 metrinen Buddha-patsas, mutta armottomana paahtava aurinko imi mehut meikäläisestä totaalisesti.

Viimeiset lomapäivät hemmoteltiin itseämme ja pieni hostellihuone vaihtui mukavaan huoneistohotelliin Sukhumvitin sykkeessä. Katolla sijaitsevalla uima-altaalla oli tietenkin vaikutuksensa hotellivalintaan, mutta sanotaanko vaikka näin, että Greenview Ekkamai 10 oli sellainen löytö, että samassa mestassa majoitutaan myös ensi kuussa.

Vierailimme uudessa kissakahvilassa, josta tulossa oma postauksensa kaikkien niiden suloisten karvapallukoiden vuoksi ja söimme taukoomatta. Sukhumvit Soi 38 :lta löytyi jälleen mahtavaa katuruokaa, joskin puolet kadusta oli jyrätty rakennustöiden tieltä ja tämän seuraksena useampi Mikalle rakkaaksi tullut ruokakärry oli hävinnyt. Herkkua tarjoiltiin myös Victory Monumentilla sijaitsevassa boat noodle ravintolassa, jossa käväistiin jo edeltävällä Bangkok-vierailulla. Pienet nuudelikiput maksavat ehkä 0,30e kipale ja ruokailijat kuulemma kilpailevat tilaamalla mahdollisimman paljon annoksia. Korkeimman kuppitornin kasannut saa ainakin ihailevia katseita viereisistä pöydistä ja kivan kuvan someen.6 kommenttia :

 1. Aivan upeita kuvia!
  millatt.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Niin ihanan näköinen paikka ja niin erilainen kuin Suomi! Tuolla olisi mukavaa päästä käymään kokemassa vähän erilaista kulttuuria :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Bangkok on kyllä varmasti unohtumaton kokemus

   Poista
 3. Apua tosi kivan näköisiä kuvia!! Oon itse näillä näkymin lähdössä vaihtoon kuukauden päästä Bangkokiin (vielä ihan virallista hyväksymiskirjettä odotellaan jännityksellä!)

  aveclotta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Arvaappas olenko nyt hieman kateellinen.. Oon lukenut jonkin verran vaihto-blogeja ja bangkok kerää kyllä paljon kehuja. Toivottavasti tulet hyväksytyksi ja pääset nauttimaan! ♥

   Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan