11. tammikuuta 2017

Hongkongin sykkeessä ja syleilyssä


Ja takaisin Aasiaan! Rannikolta suhattiin pikajunalla Guangzhou-cityyn ja pakko mainita muutama juttu, vaikka ihan pikaisesti nurkilla pyörittiinkin: kaupunki on v a l t a v a ja kymmenen pistettä shoppailutarjonnalle! Haluan siis takaisin.

Kanton oli kuitenkin meille väylä Hongkongiin, tuohon neonvärien viidakkoon, joka ei todellakaan koskaan nuku. Bussimatka kaupunkiin oli jo yhtä pään pyörittelyä, sillä ohi vilisevät maisemat olivat aivan epätodellisia. Toinen toistaan korkeampi rakennuksia aivan kylkikyljessä ja kyseessä oli vasta kaukaisimmat lähiöt! Laittoi todella miettimään kaupungissa asuvaa ihmismäärää, joka tuli myös kaduilla kulkiessa huomattua.

Hongkong oli itseasiassa hyvinkin virkistävä kokemus näiden Kiinassa vietettyjen viikkojen jälkeen, sillä viimeinkin ympäriltään saattoi bongata luettavissa olevia kylttejä ja omasta vähäisestä kielitaidosta oli edes jotain hyötyä. Hieman negatiivinen yllätys mulle itselle oli kuitenkin hotellien hinnat ja laatu eli meidän hotlahuoneet oli pieniä eikä aina edes vankilaselliä viihtyisämpiä. Okei, ei tänne huoneen seiniä oltu tultu katselemaan, mutta taso oli joo eri kuin muualla Aasiassa. Melko hyvin me siis hyödynsimme vähäiset päivämme suurkaupungin sykkeessä metsästäen kaupungin parhaita ruoka-annoksia ja ravintoloita, kuten vaikkapa tämä yksi maailman edullisin Michelin-ravintola Tim Ho WanMmmm niin hyvää.Pilvenpiirtäjät olivat meille kuin silmäkarkkia, josta ei vain saanut kyllikseen. Kävelimme tuntitolkulla niin Kowloonin ostoskaduilla kuin myös bisneskeskus Centralissa, josta muuten löytyy maailman pisimmät liukuportaat vinkvink. Vaikka koko reissun olin jauhanut vuorista ja niiden aiheuttamista sydämen tykytyksistä, oli Hongkong sama potenssiin kymmenen. Meitsi on kuin luotu kulkemaan kapeita katuja ja tuijottelemaan taivaalle kurkottelevia rakennuksia. 

Sykähdyksiä sai aikaan myös Victoria Harbour, joka pimeyden laskeutuessa herää täyteen loistoonsa. Taivaanrantaa koristaa pilvenpiirtäjät kirkkaine valoineen ja maisema on harvinaisen valokuvauksellinen. Samaa sanotaan Victoria Peakin näköalatasanteista, joilta avautuu täydet näkymät pitkälle kaupungin ylle. Kohde taitaa olla suosituin nähtävyys ja tämä oli syynä, miksi meillä jäi tämä elämys väliin... Jono oli muuttunut yhdeksi suureksi ihmismassaksi ja tilanne näytti melko epätoivoiselta. 

Tilaa sen sijaan oli Hong Kong Science Museumissa, jonne vetäydyimme paahtavalta auringolta suojaan. Ei aivan Heureka, mutta useamman tunnin tässä valtavassa museossa sai kulutettua tutkien, ihmetellen ja testaillen. Yksi mielenkiintoinen havainto oli aivan super hyper yli-energiset ja äärimmäisen rasittavat aasialaiset lapset, joiden vanhemmat vain hymyilivät kullannupuilleen kaiken riehumisen ja paikkojen tuhoamisyritysten jälkeen. Yh ei lapsia, kiitos.

Viimeinen kuva ansaitsee pienen kunniamaininnan ja esittelyn. Hongkongiin saapuessamme mielessä pyöri vain yksi ajatus: nyt äkkiä sitä sushia ja Mikahan sitten repäisi ja ohjasi meidät all you can eat -sushille! Saatiin hervottoman kokoiset tilauspaperinivaskat ja ei muuta kuin valitsemaan menulta mitä tekee mieli. Ruokatarjonta oli aivan älytön ja tarjoilijat kantoivat pöytään lautasta toisen perään, kunnes lopulta oli lyötävä hanskat tiskiin. Ähkyä ei juuri helpottavat tasaiseen tahtiin kilisteltävät saket ja muut ilmaiset alkoholijuomat... Huh melkoinen kokemus ja vielä jonakin päivänä otan uusinnan.

Uusinnan aion ottaa myös vierailusta tässä ihanan kuhisevassa metropolissa! Tällä kertaa meitä kutsui lento takaisin Thaimaahan, mutta ehkäpä ensi vierailulla ei ole kiire mihinkään.

6 kommenttia :

 1. Hauskaa - kirjoitin itsekin juuri Hongkongista! Aivan samat fiilikset Kiinasta tultaessa :D Me sohvasurffattiin ja majoituttiin Airbnb:n kautta niin ei onneksi jouduttu kokemaan ankeita hotellihuoneita, mutta hinnat oli kyllä tuskaisia, kun niitä selasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa fiilistelin heti sun postausta ja tuttuja tunnelmia :D Ja se sai mut pohdiskeleen et oliskohan itsekin pitänyt miettiä muita majoittumisvaihtoehtoja. No ensi kerralla viisaampana!

   Poista
 2. Wautsi, mitä kuvia!! Itsekin kaipaisin jotain tällaista seikkailua kauempana kotoa, jos joskus uskaltaa sitten lähteä!
  http://kattitravels.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi kuule kun kerran ottaa ja lähtee, on se lopullisesti menoa :D Hongkongin jälkeen onkin vaikea pysyä aloillaan

   Poista
 3. Upeita kuvia! Ja aivan ihana postaus muutenkin, Hongkong vaikuttaa kyllä kiinnostavalta paikalta :)

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu, että jokaisessa kaupungissa on jotain puoleensavetävää ja unohtumatonta, mutta kyllä Hongkong oli melkoinen kokemus. Valitettavasti liian vähän aikaa näin suurelle kaupungille eli vielä on palattava :D

   Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan