25. joulukuuta 2016

Yangshuo - kiinalaisten lomaparatiisi ja bilemekkaReissattiin tosiaan Yangshuon halki jo matkalla Xingpingiin ja pääsimme kokemaan todellisen lomaparatiisin. Siis jos olisi kiinalainen. Keskusta on ravintolaa, hotellia, kahvilaa, baaria vieri viereen ja se ihmismäärä on käsittämätön! Saavuimme kaupunkiin maanantai-iltana, mutta vilkaiskaa huviksenne ensimmäistä kuvaa ja kuvitelkaa millainen meno kävelykadulla on viikonloppuisin... Ei uskaltauduttu edes tsekkailemaan kaupungin yöelämää, mutta uskoakseni menoa löytyy, jos kiinalaiset kanssajuhlijat kelpaavat.

Taaskaan ei voi sanoa tutustuneensa kaupunkiin sen paremmin, sillä pysähdyimme kaupunkiin oikeastaan vain ohikulkumatkalla. Yangshuossa kuitenkin asuu ja elää jonkin verran expateja, joten palvelut ovat hyvin kehittyneet, loistavaa ravintolatarjontaa ja ilmapiiri on ihan jees kunhan vähän ummistaa silmänsä rehottavalta turismilta. En kuitenkaan osaa antaa mitään erityisiä vinkkejä tai edes suosittele matkustamaan kohteeseen juuri varta vasten, mutta jos kulmilla liikkuu, niin muutama perus juttu:

Ruokaa
Hintavaa ja suussa sulavaa länkkäriruokaa, seafoodit kaduilla, halvat dumplingit, nuudelisopat tai oikeastaan kaikki paikallinen ruoka.
Kahvilat
Jossei edes juo kahvia, löytyy satoja muita vaihtoehtoja ja lopulta oot ihan koukussa kaikkiin mangon makuisiin kermavaahtojuomiin. Tiedän mistä puhun...
  
Rahalle vastinetta ja riittävän kaukana keskustan hulabaloosta. Mekin jäimme tänne jumiin moneksi päiväksi, sillä ei millään olisi halunnut jättää reissun mukavimpia sänkyjä ja takapihan uima-allasta.2 kommenttia :

  1. Vau! Ompa siistin ja erilaisen näköistä! Tosi ihanan näköistä tuo luontokin tuossa yhdessä kuvassa. Siellä päin maailamaa olis kyllä siistiä käydä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi matkailun parhaita puolia on juuri uudet ja vaihtuvat maisemat! Aina on taatusti erilaista kuin kotona, mutta kun yhtenä päivä herää meren rannalta ja seuraava vuorten juurelta, tuntee itsensä kovin onnekkaaksi :) nykyään elämä on kuitenkin vaikeaa kun jatkuvasti kaipaa vuorimaisemia...

      Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan