10. joulukuuta 2016

Xingping - Täällä sielu ja silmä lepää


Huhhei täällä jälleen väsynyt muuttomies. Viime viikot ajatukset ovat pyörineet lähinnä vain muuton ympärillä ja nyt kun operaatio alkaa oleen paketissa, on taas mahdollisuus hengähtää ja nukkua yönsä. Onneksi ensi viikolla kutsuu Amsterdam ja pääsee hetkeksi arkea karkuun. Mukava pakomatka oli myös näiden Kiina-kuvien muokkaamiseen käytetty aika ja erityisesti kuvankauniin Xingpingin muistelu!

Valitsimme kohteen tietenkin sen saamien kehujen perusteella: Luontoa, uskomattomia karstikallioita ja hiljentymistä Li-joen äärellä. Emme kuitenkaan saapuneet kohteeseen suoraan, sillä Nanningista saimme hypätä bussiin, joka kuljetti meidät Guiliniin, hyvin hyvin suosittu turistikohde, josta meidät vaihdettiin lennossa toiseen bussiin. Melkoista rallia siis tien päällä ja ei puhettakaan vessatauoista. Saavuimme melko myöhään Yangshuohon, joten jäimme yöksi ja tsekkasimme kaupungin iltameiningit, mutta palataan näihin viel myöhemmin.

Aamulla taas perse penkkiin ja uuteen kohteeseen! Bussimatkat olivat välillä aika hanurista, sillä vaikka välimatka on oikeasti lyhyt tai edes inhimillinen, venyy matkanteko huonojen teiden/teiden korjaustöiden/muun liikenteen vuoksi joskus tuntikaupalla. No muutaman pomppuisen tunnin kuluttua saavuimme kalastajakylään, joka tosiaan käsitti lähinnä yhden pääkadun, vanhan kaupungin ja ihmisiä kuhisevan sataman.
Sitä olisi ehkä voinut kuvitella olevansa aivan jossain jumalan selän takana, mutta kuten kaikkialla Kiinassa, oli tämäkin kylä pullollaan aasialaisia turisteja. Oli kauhistus huomata ne mikrofoniin huutavat matkaoppaat ja tajuta saapuneensa oikeaan lomakylään. Onneksi kamerat välkkyivät ja ihmismassat tukkivat kadut vain päiväsaikaan, sillä auringon laskiessa, hyppäsivät tiimipaidoissa liikkuvat aasialaiset busseihinsa ja jättivät jälkeensä autuaan hiljaisuuden.

No mutta miksi ihmiset matkaavat Xingpingiin? Karstivuoret ovat jo itsessään nähtävyys, mutta monet tulevat kokemaan bambulautta-ajelun Li-joella, tsekkaamaan 20 yuanin setelistä tuttua maisemaa ja tietysti kiipeämään Lao Zhai Shan- vuorelle ihailemaan auringonlaskua. Osa piti itsekin kokea, joskin lautta-ajelut skipattiin riistohintojen ja ahdistavien myyjämummojen vuoksi. Setelimaisema oli vähän nääh ja auringonlasku taas aika jees! Tosin samalla kallionhuipulla poseerasi ja valokuvasi aivan liian monta ihmistä samaan aikaan eli tiukasti sai istua perse kalliossa, jossei paikkaansa halunnut menettää.

Kiipeäminen vuorelle oli jo itsessään melkoinen kokemus, sillä mä ja mun rapakunto puuskutettiin henkihieverissä urheilukuteen niskassa, samalla kun söpöt aasialaiset tytöt kipusivat pystysuoria portaita korkokengissään. Kontrasti oli samanlainen myös vuoren huipulla: kirkuvan punainen läähättävä länkkäri-Carita ja freesit aasialaiset. Eipä siis tarvitse juuri ihmetellä, miksi kuvissa ei näy mun naamaani

Turisteista huolimatta jäi jälleen hyvä fiilis paikasta. Hinkua takaisin ei ole, mutta kokemuksen arvoinen ja näimmepähän Li-joen kaikessa kauneudessaan. Suosittelen siis käväisemään, vaikka viikonloppureissulla, mikäli nurkilla liikuskelee.

10 kommenttia :

 1. Mielettömiä kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! vähän harmittaa ettei kaikkea sitä kauneutta saa ihan tallennettua kameralla

   Poista
 2. Nämä sun matkustuspostaukset ovat kyllä ihania ja kuvat niiin mahtavia! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa kun muutkin saavat jotain irti! :P Näitä kuvia tulee itse jatkuvasti fiilistelty

   Poista
 3. Ihan mielettömiä maisemia, haluun kans tonne!! Ja ruokakuvasta tuli mieleen et pitää ostaa nuudeleita ja kokata kaikkia hyviä ruokia niistä :D Kirjoitat tosi soljuvasti, oli kiva lukee tätä postausta.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!
   Mikä siinä onkin, että kotona nuudelit maistuu vain pakon edessä mutta reissussa tälläiset simppelitkin nuudelikeitot on ihan parasta? :D

   Poista
 4. Onpa huikean näköisiä maisemia! Pitäneekin pistää "to do"-listalle tämä(kin) paikka :D

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinassa on aivan hirveästi paikkoja, joissa pitäisi käydä, mutta tämä kylä ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto :D

   Poista
 5. Vau miten hienot maisemat! Toi toiseksi alin kuva on upea :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nää maisemat on kyllä piirtyneet verkkokalvoille pysyvästi!

   Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan