5. joulukuuta 2016

Ensimmäinen askel Kiinan valloituksessa!


Miksi Kiina? Kyseinen Itä-Aasian maa päätyi reissusuunnitelmaan oikeastaan kokonaan Mikan toiveesta, sillä hän opiskelee kiinaa ja on tietenkin ollut kiinnostunut maasta ja kulttuurista. Siispä kohti uutta ja todella vierasta!

Matka Hanoista Kiinan puolelle oli omituinen, mutta hauska. Meitä viskottiin bussista toiseen lähes lennossa eikä aina ollut ihan varmaa mihin ilmansuuntaan meitä oltiin milloinkin kuljettamassa. Kumma kyllä, mua ei juuri vaivannut olosuhteiden epävarmuus vaan sitä oli valmiina ottamaan vastaan säädöt kuin säädöt. Ja kyllä, hommat eteni iisisti ja meistä tyhmistä länkkäreistä pidettiin naureskellen huolta.

Harva puhui englantia ja eräässä minivanissa olikin unohtumaton hetki, kun Mika yritti kommunikoida kiinalaisen pariskunnan kanssa, mutta eihän siitä juuri mitään tullut, kun toinen puhuu kantoninkiinaa ja toinen mandariinia. Mutta mitä pienistä, sillä hetken elehtimisen jälkeen selkeni, että mies halusi todennäköisesti vaihtaa omaa valuuttaansa meidän euroihin! Liekö mies keräilevän eksoottisia rahoja, sillä ainakin hän oli silminnähden otettu, kun Mika kaivoi hilpeyttä herättävästä rahavyöstään 50 sentin kolikon.

Ylitimme rajan Lang Sonin kautta ja tämän jälkeen huristeltiin hetken pohdiskelujen jälkeen Nanningiin, joka on Guangxin autonomisen alueen pääkaupunki. Kaupunki itsessään ei meitä kiehtonut, mutta jossain oli pysähdyttävä keräämään voimia ja suunnittelemaan tulevaa. Voimia todellakin tarvittiin, sillä bussien puhurin lailla puhaltavan ilmastoinnin seurauksena vaivuttiin molemmat vuoteen omiksi. Tällä kertaa syynä oli aivan perinteinen flunssa, mutta oli se kyllä perseestä. Onneksi olimme varanneet todella kivan hostellihuoneen, jonka ikkunasta oli ihana tähyillä vierasta kaupunkia ja ravintolasta sai oikein maukkaita dumplingeja.
 

Mutta mitäpä muuta Nanningista? No siihen se vähän jääkin... Olotilan salliessa, kiertelimme hotellin lähinurkilla mm. etsimässä halpaa nuudelisoppaa sekä kauhistelemassa ostoskeskusten määrää. Isoja, värikkäitä, meluisia ostoskeskuksia kylkikyljessä ja se ihmisten määrä! Jälleen tuli pientä kulttuurishokin osumaa ja tuttu "pakko päästä pois rauhaan"-fiilis.

Seuraavaa liikettä miettiessä meinasimme tuskastua. Kiina on niin käsittämättömän isoja ja meillä vain hyvin rajoitetusti aikaa. Olisimme halunneet käydä mm. Chengdussa pandojen vuoksi, mutta liki 30 tunnin junamatka painoi vaakakupissa paljon. Samoin kiinnosti Yunnanin Dali, vanha hippikeskittymä, mutta pitkin poikin maata säntäily ei olisi ollut lainkaan järkevää. Muutaman blogitekstin ja matkaoppaiden perusteella vakuutuimme, että olkoon suuntana Xingping! Tuo pieni kyläpahanen vuorten syleilyssä olisi täydellinen spotti meidän rauhannälkäämme.

2 kommenttia :

 1. Uus seuraaja täällä! Sulla on tosi kivoja postaus, itseä kiinnostaa kans reppureissaus etenkin jossainpäin Aasiaa joten innolla ootan tuleviakin postauksia :-)

  https://yovencies.blogspot.fi/

  Vaihdoin juuri blogialustaa Wixistä bloggeriin joten ulkoasun muokkaus on projektin alla! Blogi tulee keskittymään eniten musiikkiin, tyyliin ja muotiin mutta postauksia on tulossa varmasti tulevaisuudessa myös muistakin aiheista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ja tervetuloa mukaan! Ikinä ei ole liian aikaista aloittaa haaveilua ja tulevaisuuden reissujen suunnittelua :) Toivoittavasti löytyy vinkkejä.

   Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan