20. heinäkuuta 2015

Mitä pukea festareille?

Voi kyllä, sieltä se saapuu! Nimittäin mun festarikausi, jota onkin jo kokonainen vuosi odotettu. Monet onnekkaat ovat jo rämpineet läpi festarit, jos toisetkin, mutta itse olen odottanut Summer soundeja ja Weekendejä, joista jälkimmäiseen ei ollut edes alunperin tarkoitus mennä. Mieli muuttuu ja oon mestoilla kyhäämässä aitoja pystyyn, joten täältä tullaan Modestep.

Vaatekriisi ja festarit/muut tapahtumat kuuluvat tietysti samaan lauseeseen ja itselläkin on ehtinyt jo viriämään ideoita tämän vuoden pukeutumisen suhteen. Mitään ei tietenkään ole lyöty lukkoon, sillä Suomen kesä ja sitä rataa, mutta joitain asioita on oppinut tässä festarivuosien aikana ja aina on hyvä olla jokin suunnitelma valmiina. Ei tule sitten ainakaan jäätyä alasti kotiin poraamaan kun ei muka ole mitään puettavaa.

Tässä postauksessa jaetut vinkit ja ideat ovat nimenomaan mun omaan mieleeni ja on ymmärrettävää jossei jokainen niistä innostu. Muutamat kinkerit on tullut kierretty ja joukkoon on mahtunut tietysti pukeutumiseen liittyviä never again-juttuja, joihin ei osannut varautua ennen kuin oppi kantapään kautta.


Yläosat

Crop topit pitävät pintansa yhä ja napa tuntuu nykyään vilkkuvan vähän joka puolella. Itse olen vatsan vilauttelun suhteen hieman ujo, joten sitä tuskin hirveästi tullaan näkemään, vaikka kivahan se tanssilattian kuumuudessa onkin. Tällä kertaa aion ehkä vilauttaa enemmin kaula-aukon seutuvilta, sillä jos sitä kerta tissit omistaa, niin kai niitä vähän voi ihastella ja ulkoiluttaa. Okei, ainahan siinä iskee katumus jo kotona ja paita vaihtuu, mutta ehkä sitä pitää hiljalleen opetella nauttimaan naisellisuudesta.

Topin päälle olen ajatellut liiviä tai kimonoa, sillä joskus iskee epämukavuus ja liian alaston olo. Nämä vaatekappaleet eivät kuitenkaan lämmitä liikaa ja tuovat asuun vähän jotain extraa. Kimonosta olisi erityisesti iloa auringon laskeuduttua, sillä turha tässä on itselleen uskotella, että ne lämpimät kesäyöt saapuisivat juuri silloin.


Piikkitoppi saatu Hersecretiltä, liivi H&M / lapset | shortsit H&M | converset | aurinkolasit kirppis

Alaosat

Lyhyiden toppien kavereina on luonnollisesti korkeavyötäröisiä shortseja ja ihanteellisimmat ovat varusteltu tilavilla taskuilla. Kannattaa varmistaa että shortsit on riittävän tiukat eivätkä hikoillessa löysty, sillä tanssiminen ja vyölenkeistä nykiminen yhtä aikaa on aivan raivostuttavaa. 

Mun mielestä shortseja kivempi vaihtoehto on kuitenkin skaterhame, joka vaan näyttää niin hyvältä. Imartelee montaa kroppaa ja tanssiessa voi keikuttaa kuin oikeasti omistaisi perseen. Ei myöskään tartu nihkeään ihoon ja jos vilauttelusta on huolissaan, niin alle vain isotaskuiset shortsit. Shortseihin voi tosiaan tunkea koko omaisuutensa eikä tämä näy ulospän, joten laukkua ei tarvita ja näin on yksi murhe vähemmän.


Vetoketjullinen crop top saatu Hersecretiltä | hame River island / kirppis | sukkikset Ebay | lasit Thaimaa

Asusteet

Verkkoa, piikkiä, hohtavaa, blingiä... Vähän voi olla överi. Koruja olisi aina kiva pitää, mutta mun mielestä on kamalaa kun iho hikoaa, korut liikkuu, hiertää ja kuristaa... Rannekoruja yritän käyttää ja unohtaa tuskailu niiden kanssa, sillä niillä saa vähän väriä asuun. Jos sitä timantin tai pari naamaan liimaisi.

Laukku on vähän ikuisuusongelma. Se on aivan joka kerta tiellä ja harmiksi, mutta ilman omaisuutta ei vain pärjää vaikka miten karsisi. Mulla on useimmiten tavarat juurikin taskuissa, mutta joskus käytän pientä olan yli menevää laukkua, joka ei paina liikaa, mutta siitä huolimatta on tanssiessa tiellä. Aiemmista vuosista viisastuneena hylkäsin lapsuuden traumat ja hankin aika hyvännäköisen vyölaukun! Pian nähdään osoittautuuko se yhtä hyväksi kuin olen pienessä päässäni ajatellut.

Ja kengät nyt ovat converset jälleen kerran. Onneksi niitä on nyt vähän joka värissä niin varmasti mätsää asuun kuin asuun. Tänä vuonna ennakoin kuitenkin jalkasärkyjä ja hankin kenkiin pehmeät pohjalliset tanssimista ja hyppimistä vaimentamaan.Onko teillä jotain hyväksi koettuja juhla- ja festarivinkkejä? Kaikki jakoon, jotta saadaan maksimoitua kesäjuhlien ihanuus ja selvitään hengissä.

3 kommenttia :

  1. Vaikka päivällä on kuuma, suomen yöt ovat yllättävän kylmiä! Kun aurinko laskee, ei ole enää mukavaa hyppiä shortseilla ja topeilla :( Ruisrockissa kannoin hupparia mukana repussa ja kiskoin illalla sen päälle! Jos kesähelteet vielä yllättää, päähine pitää muistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tosiaan tää ei tuu edes mun postauksesta esiin kun oon niin tottunut festareihin, joissa tosiaan ollaan lähes koko ilta hallissa, jossa ei vilu kyllä iske. Narikassa kuitenkin sitten paksumpaa vaatetta kotimatkaa varten, mutta kunnon vaatteet on kyllä hyvä olla jos tarkoitus on olla koko ilta/yö ulkona juhlimassa :D

      Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan