9. maaliskuuta 2015

Thaimaan asut ja shoppailut

Moni on varmaan jo kyllästynyt mun matkapostauksiin, joita on muuten vieläkin jäljellä, mutta odottanut silti sitä kuuluisaa ostospostausta. Tässä on pakko olla jotain erityistä, koska itsekin tykkään lukea juuri niistä ulkomailla tehdyistä hankinnoista ja tuntea pientä mäkin haluun-kateutta. Suurta kateutta teidän ei onneksi tarvi edes tuntea, sillä pitäydyin maltillisessa shoppailussa, vaikka kotoa lähteissä vielä ajattelin, että kotiin ei tuoda muuta kuin korkeintaan muutama uusi paita. Yeah right.

Lähdin matkaan hyvin kevyin kantamuksin, sillä mulla on aina ollut paha tapa pakata ihan liikaa ja kaikkea turhaa mukaan. Päätin karsia tavaran nyt todella vähiin ja tarpeen tullen sitten ostaa reissusta. Mulla oli lainassa Mikan vanha rinkka, joka veti sisäänsä pyyhkeen, kahdet shortsit, yhden mekon, kaksi toppia, bikinit, alusvaatteet, kosmetiikkapussin ja lenkkarit. Lähteissä mulla oli yllä viskoosihousut, toppi, neuletakki, tuulitakki ja converset.

Lomalook oli siis varsin yllätyksetön ja välillä häpesin rähjäistä olemusta. Erityisesti Bangkokissa, jossa ihmiset ovat hyvin siistejä ja laittautuneita, tuli tuijoteltua omia harmaantuvia consseja ja polvista pussittavia housuja. Muutenkin Bangkokissa yritti kiinnittää huomiota sen verran pukeutumiseensa, että edes 3/4 kropasta olisi ollu peitossa ja voin kertoa, että jo paljaat olkapäät keräsivät katseita. Biitsillä kuljettiinkin jo sitten huomattavasti vähemmässä vaatetuksessa.


Vaikka tarkoitus oli shoppailla vasta loman päätteeksi Chatuchakilla, tarttui matkalla jo käteen toppi jos toinenkin. Aloitin hankkimalla ensimmäisenä tuliaiset, joista saatoin ottaa hieman stressia, sillä halusin niiden sopivan saajilleen. Chatuchakilla osasin viimeinkin hellittää ja tehdä myös itselle pieniä hankintoja. Kieltämättä hyvin edulliset hinnat pistivät pään käymään hieman ylikierroksilla, mutta koska mun pakko ostaa kun halvalla saa-shoppailuongelmat ovat historiaa, riitti katselu ja hipelöinti.

Viikonloppumarkkinoiden lisäksi kävimme pyörimässä Patpongilla, Khaosan Roadilla, Siam Squaren ostoskujilla, MBK ja muissa ostoskeskuksissa sekä ihan Bangkokin kaduilla. Turisteille suunnatuissa paikoissa hinnat kapusivat naurettavan kalliiksi eli vertailun vuoksi vaikka Chatuchka ja Patpong, joissa ensimmäisessä selfiekeppi maksoi reilun euron ja toisessa reilun kahdeksan euroa...


Melko tavallinen ostos taitaa olla nää perustopit, joita raahataan paljon myös tuliaisiksi. Mulle esitettiin toive näistä topeista tietyissä väreissä ja yritin etsiä myös erilaisia printtejä ja onneksi löytyi myös muutama omaan makuun sopiva. Alimpana näkyviin numeropaitoihin ihastuin hirveästi ja kaduin loppureisuun jokaisena päivänä, etten ostanut näitä enemmänkin. Vaikka hengittävyys oli huono, oli värivalikoimaa hirveästi ja niin mukavia päällä! Jopa Mika ihastui mun paitaan niin, että kävi ostamassa itselleen tiimipaidan. Ollaan kohta saavutettu piste, jolloin kuljetaan kaupungilla mätsäävissä paidoissa. Näillä kaikilla vaatteilla hintaa oli yleensä 80-100baht eli suunnilleen 2-3€.

Alla näkyviä bikineitä kärkyin monessa mestassa ja vertailin hintoja ja arvatkaa harmittiko kun ovat skidisti liian pienet kupeista. No katsotaan onko silti käyttöä vai ripustanko vaikka seinälle koristeeksi. Vyö ja lasit tuli ehkä ostettua enemmänkin sen halvan hinnan vuoksi, vaikka tietysti kaikilla näillä on käyttöäkin. Värit on mulle luotuja ja odottaa jo kesän festareita, jolloin ainakin pääsee näihin sonnustautumaan. Vyöllä taisi olla hintaa euro, bikinit ehkä seitsemän euroa, alemmat lasit euron ja ylimmät reilu pari euroa.

6 kommenttia :

 1. Ääää miten siistejä vaatteita, noi kultaset biksut etenkin! Mäki haluun ulkomaille shoppailemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan kiva päästä katteleen tarjontaa ulkomailla vaikka luottaisin kyllä siihenkin että kaikki nää olis saatavilla myös suomeen vaikka ebayn kautta :) varmasti vaatii vähän vaivaa ja aikaa varsinkin thaimaassa oli vain niin helppoa vilkaista ympärilleen ja nähdä kaikkea ihanaa :D

   Poista
 2. Nii ja älä niitä biksuja koristeeksi jätä, vaan myy mulle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on hyvä elää toivossa että jospa sitä laihtuisi... mutta pidän mielessä jos pidän noita tarpeettomina!

   Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan