28. maaliskuuta 2015

Koh Phayam, Thaimaa

Sitä ehtii jo välillä haaveilla kesästä ja siitä auringosta... Sit joko vilkaisee ulos tai astuu ovesta muka lämpimään auringonpaisteeseen. Oon lievittäny kesäkaipuuta lomakuvilla ja jos sitä viimeinkin saisi jaettua aurinkoa myös tänne.

Vietettiin suunnilleen puolet meidän Thaimaan reissusta rentoutuen hiekkarannoilla. Kohdetta mietittiin aika pitkään ja Mika oli jo aiemmin kierrellyt vähän saarelta toiselle eikä meidän toivomaa rauhaa ollut tuntunut löytyvän mistään. Päädyttiin Koh Phayamille, jota oli netissä kuvailtu rauhalliseksi hippiparatiisiksi. Kohteeseen matkustettiin Bangkokista vip-yöbussilla, josta tosiaan löytyi leveät makuuasentoon taittuvat penkit sekä omat kosketusnäytöt. Noin 9 tunnin matka taittui siis varsin miellyttävissä merkeissä.

Ja hyvin lähelle paratiisia päästiinkin! Vesi oli ihanan turkoosia, pienellä saarella ei ollut lainkaan autoja, turisteja oli sopivasti ja miellyttävää majoitusta löytyi myös meille pihistelijöille. Me ei tosin oltu saarella high seasonin aikaan eli väkeä oli nyt tietysti vähemmän ja saarella oli kaiken aikaa kiva tunnelma. Shoppailumahdollisuuksia ei juuri ole, sähköä on monessa paikassa saatavilla vain muutama tunti vuorokaudessa, hyvää ruokaa löytyy kaikkialta (joskin jäi Bangkokille ruuassa kakkoseksi) ja joka puolella on rauhallisia hiekkarantoja.Me vuokrattiin heti saarelle saavuttuamme koko viikon ajaksi mopo, sillä haluuttiin päästä tutustumaan saaren joka kolkkaan ja välttyä mopotaksikyydeiltä, sillä oma menopeli oli varsin edullinen. Meillä oli myös tapana vaihtaa melko usein majoitusta, joten rinkkojen siirtely oli omalla mopolla huomattavasti helpompaa.

Meinasin sanoa, että loma tuli lähinnä vietettyä rannalla, mutta ääh. Ei me siellä auringossa viihdytty kuin muutama tunti kerrallaan, sillä auringonotto on edelleen tylsää ja se kuumuus oli välillä sietämätöntä. Suurin osa ajasta taisi mennä todellisuudessa syömiseen tai ainakin seuraavan ruokalajin miettimiseen. Erityisesti Mikalla tuntui välillä olevan suuria vaikeuksia päättää mitä nyt syötäisiin, sillä valikoimaa on liikaa ja kaikki on hyvää. Itse olisin voinut vaikka elää hedelmillä sekä niistä tehdyillä juomilla.

Aika menetti saarella täysin merkityksensä. Sitä heräsi totuttuun tapaan melko aikaisin ja koko päivä tuli oikeastaan rytmitettyä lähinnä ruokailuilla eli vatsa kertoi suunnilleen mitä kello on. Välillä toki piti tarkistaa mitä päivää eletään ja miten kaukana kotiinpaluu häämöttää. Tänne olisi vain halunnut jäädä elämään oikeasti vailla kelloa ja kalenteria


Välillä rentoilu on jopa mulle liikaa ja kaipasi vähän vaihtelua, joten tuli lueskeltua riippumatossa, kierreltyä kauniissa maisemissa ja löydettiin koirapentuja keskeltä pusikkoa ja näitä vauveleita käytiin sitten päivittäin moikkaamassa ja hellimässä. Kyllä siinä oli aika kova surku kun viimeisenä päivänä pakattiin kimpsut ja kampsut aikeena lähteä saarelta ja nää karvapallerot jäi tien sivuun tuijottaan. 

Käytiin yhtenä iltana myös rantabileissä, sillä meidän juhlinta reissun aikana oli varsin vähäistä. Halpa kalja oli hyvää ja kivahan se oli pitkästä aikaa kuulla vähän elektronista tanssimusiikkia, vaikka osanottajamäärä oli hieman vähäinen. Tää oli tosiaan saari, jossa ei sen ihmeemmin biletetä ja väki on ehkä vähän vanhempaa, mutta kuulemma toiselta päärannalta olisi löytynyt enemmän hippimaun mukaista menoa reggaen säestyksellä. Meille riitti yksi juhlailta, sillä tarkoituksenahan oli oikeastaan nauttia toisistamme ja ihanasta lomaympäristöstä.

4 kommenttia :

  1. Kivoja kuvia, teillä on varmasti ollut kiva reissu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä mahtavaa :) ulkomaille pääseminen on mulle jo herkkua saati sit hyvässä seurassa!

      Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan