5. maaliskuuta 2015

Khao Yai kansallispuisto, Thaimaa

Reissun toinen osio vietettiin hieman pohjoisemmissa maisemissa eli suunnattiin Khao Yai kansallispuistoon. Meillä on joku pieni intohimo luontodokkareita kohtaan, joten oli siistiä vaihtaa Netflixin puhki katsotut dokkarit ihka oikeiden eläimien bongailuun.

Majoituttiin muutamaksi yöksi Pakchonilla sijaitsemaan Bobby's Apartments & Jungle Tours, joka siis tosiaan myös järjesti retkemme lähellä sijaitsevaan kansallispuistoon. Jos näillä suunnilla liikutte niin voin lämpimästi suositella, sillä majoitus oli edullinen ja huone todella viihtyisä. Ehkä parhaita majoituksia koko reissun aikana eikä paikan ruuissakaan ollut valittamista... Haikein mielin muistelen yhä friteerattuja katkarapuja, mustekalaa ja sipulia...


Varattiin tosiaan puolikkaan ja kokonaisen päivän retket, sillä haluttiin päästä näkeen maisemia mahdollisimman paljon. Näinä päivinä tuli käveltyä aivan hirveästi ja mun herkät varpaat huusi arpoa ja laastareita, mutta näistä huolimatta olin niin onnellinen. Väsymys ei tuntunut juuri lainkaan, sillä kaikkialla oli katseltavaa ja halusi vain tarkkailla ympäristöä, että jos sitä bongaisi ihan mitä tahansa eläimiä. 

Yksi reissun kohokohdista oli varmasti luola, josta auringonlaskun aikaan lensi ulos yli 3 miljoona lepakkoa. Ne muodosti taivaalle pitkän mustan letkan, jota tuijotti ja mietti, että eikö noi koskaan lopu. Lisäksi pulahdimme aivan uskomattoman kirkkaassa lähteessä, jonka voitte vaan kuvitella tehneen hyvää mun auringon polttamille hartioille. 

Mulle näkemämme vesiputokset olivat hyvin jännittäviä, vaikka näky olisi kuulemma ollut paljon vaikuttavampi sadekauden aikana. Lisäksi löysimme viidakosta krokotiilin. Kelatkaa oikee luonnossa elävä villi krotiili, joka pisti vähän ehkä jännittämään varsinkin kun hetken olin aivan varma, että se syö kameran kanssa pelleilevän Mikan.


Tälläinen luonnon keskellä hiljentyminen teki hyvää Bangkokin ja ehkä pienen kulttuurishokin jälkeen. Sitä tunsi rentoutuvansa totaalisesti ja lopulta aikakin menetti merkityksensä eli aina ei tienny mitä päivää eletään ja ystäviäkin tuli häiriköityä epäsopiviin kellonaikoihin. Rentoilu ja löllöily jatkui myös seuraavassa kohteesssa, jonne oli kuitenkin kiva lähteä parantelemaan auringonpolttamia sekä kipeitä jalkoja. Puhumattakaan rumista rusketusrajoista...

2 kommenttia :

  1. Oon ollu pari kertaa thaimaassa, mut tää paikka kuulosti tosi kivalta! Pakko päästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen kyllä todella paljon! Ei tarvi edes montaa päivää viettää niin pääsee nauttimaan, oli just hyvä yhdistää kaupunki- ja rantalomaan :)

      Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan