4. kesäkuuta 2014

Ravintola Manala


t-paita kirppis | housut JH Sunshine

Mä sain viimeinkin niitä etanoita! Pääsykoepäivä päättyi siis ravintola Manalaan kuten tiistaina ehdin jo hehkuttaa. Meillä on Mikan kanssa ollut kirjaamaton lista helsinkiläisistä ravintoloista tms., joissa haluamme käydä ja aika tehokkaasti tässä on sitä listaa käytykin läpi. Harmi vain, että lista tuntuu kasvavan vielä tehokkaammin. Tai no harmi ja harmi, hyvä ruoka on hyvää ja mulla on herännyt uteliaisuus uusia ruokia ja makuja kohtaan.

Oli siis selvää, että tilattiin kauan ja hartaasti hehkutetut valkosipuli-sinihomejuustoetanat, jotka olivat munkin makuun. Mä rakastan kaikki mereneläviä, sieniä ja oikeastaan kaikkea "ällöä" mitä mm. mun siskot ovat aina inhonneet, joten osasin odottaa, että etanatkin maistuu. Ja eihän se löytöretki alkuruokaan jäänyt, sillä tilattiin pääruuaksi Coeur de Filet Manala, joka piti sisällään härän sisäfilettä, paistettuja sieniä, porsaan savukylkeä, madeirakastiketta ja valkosipuliperunaa.


En tiedä olenko maininnut blogissa, että olen todella huono syömään lihaa. Nykyään jauheliha ja kana uppoaa melko hyvin, mutta oikea liha on ollut mustallalistalla varmaan 13 vuotta. Kunnollista syytä tälle en tiedä, sillä lapsena en vain enää syystä x suostunut laittaan lihaa suuhuni. Näin vanhempana syyt eivät ole ainakaan eettiset tai että liha olisi pahaa. Luultavasti kyse on vain tottumuksesta, sillä viime aikoina olen maistanut  pihviä jos toista Mikan rohkaisusta ja on ollut ihan ok. Manalassa tuli ensimmäistä kertaa vuosiin siis oikeasti syötyä ja tykättyä lihasta ja poistuin ravintolasta hyvin mielin ja vatsa täynnä hyvää ruokaa. Jälkkärille ei jäänyt tilaa, joten jatketiin iltaa Sportin pelipöydän äärellä pitkän päivän päättävä lonkero kädessä.

2 kommenttia :

  1. Etanat ovat kyllä aivan jumalaisia! Ennen ensimmäistä maistamista itse vierastin ajatusta etanoiden syömisestä, sillä kuvittelin niiden olevan limaisia ja ällöttäviä. Pääsivät kyllä yllättämään ja muutaman kerran on tullut jopa itse kotona valmistettua. Pitääkin käydä vaikka vuosipäivänä poikaystävän kanssa tuolla Manalassa, sillä ruokalista näytti oikein hyvältä. Kiitos siis hyvästä ravintolavinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen vaik treffipaikaks:) ja muistakaa tilata jälkkäriä. Me niitä kuolattiin mutta ähky mikä ähky

      Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan