17. tammikuuta 2014

Uudet hiukset // part. 1 vaalennus

Hiusaiheista postausta on hirveästi kyselty niin täällä kuin jopa askin puolella, joten olen saanut ottaa itseäni niskasta kiinni ja avautua jälleen näistä hiusjutuista. Tavallaan mulla on sellainen olo, että olen kertonut kaikki asiat jo tässä blogihistorian aikana, sillä hiusvärimuutoksia on tapahtunut melko jatkuvalla syötöllä, mutta ne olkoon historiaa ja varmasti täällä on uusiakin seuraajia, jotka voivat vain lukea tämän "infopaketin". Asiaa näytti tulevan sen verran, että jaoin tekstin kahteen osaan eli ensin vähän vaalentelusta ja myöhemmin pidennyksistä.

Joulukuussa iski jälleen hiuskriisi ja oli oikeastaan alusta asti selvää, että tällä kertaa skipataan se perinteinen punaisen jälkeinen musta ja palataan taas hetkeksi vaaleaan. Tähän ehkä on vaikuttanut Lauran jatkuva hiussäätö ja olen saattanut kadehtia sitä harmaanvaaleaa tukkaa. Lisäksi vaalean värin ylläpito on huomattavasti punaista helpompaa eikä juurikasvusta juurikaan tarvitse huolehtia. Ja jos nyt rehellisiä ollaan, ovat vaaleat hiukset saaneet sen verran kehuja, että uskon niiden sopivan ehkä parhaiten ja parasta olisikin, sillä olenhan mä luonnostani joku epämääränen blondi.

Tästä nopeasta vaalentamisesta tuli jälleen hirveästi kyselyitä ja oikeastaan en osaa kaikkiin kysymyksiin edes vastata, sillä mun hiukset tuntuu oikeasti olevan jotain terästä. Toki jatkuva värinvaihtaminen kuivattaa ja tuo huonot latvat esiin, mutta silloin tartutaan fiskarsseihin ja siistitään lettiä. En siis kuitenkaan suosittele kellekkään tällästä hiusten kaltoinkohtelua, sillä on tosiaan onni etten ole jo kalju.


1. Cameleon 7.45 värjätty punainen 2. Takana 3 syväpuhdistusta 4. Värinpoiston jälkeen 5. Värjäyksen ja hopeashampoon jälkeen

Tällä kertaa en iskenyt suorilta käsin niitä vaalennuksia päähän vaan päätin yrittää kotikonstein punaisen värin haalennusta, sillä mun hiuksissä pysyy väri melko huonosti. Tämä on siis huono sekä hyvä asia, mutta ehkä mun kohdalla kääntyy kuitenkin eduksi, sillä kyllästyn hiusväriini niin nopeasti. 

Päätin siis kuluttaa hiusväriä ihan perinteisellä syväpuhdistavalla shampoolla (+ joskus sitruunamehun kera), jota siis läträsin 3 kertaa hiuksiin, kiedoin kelmun turbaaniksi ja annoin muhia muutaman tunnin. Tällä tavoin väri irtosi todella hyvin ja yhden värinpoiston jälkeen oli oranssisuus tiessään ja pääsin taittamaan keltaisuutta Elean 9.1 värin ja hopeashampoon kera. Lorealin hopeashampoon kanssa onkin saanut olla tarkkana, sillä ensimmäisellä kerralla sain otsatukkaan kauniita sinisiä raitoja. 

Värin vaihto tapahtui jälleen noin viikon sisällä, mikä on mulle varsin tyypillistä, vaikkakaan ei kovin järkevää. Nyt olen kuitenkin vain keskittynyt huolehtimaan hiuksista ja parantelemaan operaation aiheuttamia vaurioita (lähinnä fiskarssien avustuksella).


Vaalennukseen Elean raidoitusaine | Värjäämiseen Elean 9.1

Saa jättää kommenttia/kysymyksiä/mitä vain palautetta ja täältä vastaillaan parhaiden kykyjen mukaan! ☺

16 kommenttia :

 1. mä oon vaan niin kade tosta miten sun hiukset kestää kaiken! ja vaaleasta juurikasvusta voisin kanssa maksaa! :D toi blondi on sulla kyl ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas kadehdin niitä jotka osaa jäädä yhteen hiusväriin! :D mutta kiitos ja toivottavasti tässä nyt pysytään ♥

   Poista
 2. Carza toi sun blondi tukka on pala taivasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aaaw ♥ oikeesti taitavat muistuttaa enemmänkin purkkaa... ainkin kohta!

   Poista
 3. paljonko sulla meni suunnilleen rahaa tohon projektiin :P?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shampoo 4€, vaalennus 5€, hiusväri 5€ :D

   Poista
  2. mistä noin halvalla sait :D

   Poista
  3. Ostan aina halppismerkkejä tarjoustaloista yms kaupoista

   Poista
 4. Miten toi Elean 9.1 vaalentaako vai sävyttää vaan? Mietin uskaltaisko heittää nyt jo blondiin päähän sävyttämään vaan viileämmäksi/freshaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värjäämätöntä (tummanvaaleaa) tyvikasvuani tää vaalentaa ehkä 1-2 astetta eli ei kovin tehokkaasti. Lähinnä siis vaan taittaa kivasti epätoivottuja sävyjä :D

   Poista
 5. En ole ikinä käyttänyt tuollaista shampoota, toimiiko hyvin? itellä tulee tämä samanmoinen projekti eteen kun sulla (: varmaan voi myös kokeilla normi shampoota jos on kärsimätön mutta varmana toi puhistava puree tukkaan enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen hankkimaan vaikkapa herbinan halvan shampoon kuten mullakin, sillä toimii tosiaan tavallista shampoota paljon paremmin :) syväpuhdistavaa shampoota kannattaisi muutenkin käyttää aina välillä jos käyttää vaikkapa kuivashampoota tai hiuspuuteria

   Poista
 6. Oikeesti sillei jännällä tavalla kiva näköinen toi "syväpuhdisettu punainen" eli tuo hailakka :3
  Se on niin erikoisen näköinen. Onks mulla nyt vähän outo maku? :D
  Melkitekismieli omaki punanen tukka laittaa tollei :P
  Kärsikö fleda paljon siitä käsitteystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis tosi moni sano mulle että vähän mulla on just parhaan väriset hiukset! Itekin viihdyin tossa vaaleanpunaisessa hetken aikaa :P

   Ei hiukset kärsiny oikeastaan yhtään, sillä hoitoainetta tuli laitettua tavalliseen tapaan runsaasti. Itseasiassa hiukset tuntuivat paljnon pehmeämmiltä ja ilmavammilta käsittelyn jälkeen :)

   Poista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan