24. syyskuuta 2013

Hair update: before & after


Nyt viimeinkin saadaan päivänvaloon tämä hiuspostausta, jota lupailin jo kauan sitten ja olen hiljalleen yrittänyt koota. Moni toivoi melko yksityiskohtaista selitystä vaalennuksen etenemisestä ja muusta, mutta yritän kertoa kaiken oleellisen. Toivon myös, että luette suuren ymmärryksen ja harkinnan kera mun raa'an hiusten vaalennustarinan ja muistakaa etten suosittele vastaavaa toimintaa kenellekään ☺

Vielä heinäkuun alussa mulla oli tummanruskeat hiukset, tosin niitä koristi noin 2 kuukauden aikana kasvatettu juurikasvu, jota en yksinkertaisesti vain jaksanut värjätä. Mulla oli kamala hiusmasennus ja nimenomaan juurikasvu sai mut kaipaamaan jälleen vaaleita hiuksia, sillä oma hiusväri lähentelee sävyä 7 ja vuosi sitten blondina ollessani, sain unohtaa juurikasvun jatkuvan värjäilyn.

Huonon rahatilanteen vuoksi vaalennus siirtyi elokuun alkuun, vaikka uudet pidennykset olivatkin jo saapuneet aiemmin ja olisin halunnut Summer Soundeille blondina. Ehdin kuitenkin hyvästellä tummat hiukset, joita kyllä rakastin suuresti niinä päivinä kuin olin vain jaksanut laittaa pidennykset ja koko pään kuosiin (eli liian harvoin)

Vaalennukseen käytin tuotteita, jotka oli aiemmin todettu toimiviksi operoidessamme Lauran hiuksia, vaikkakin hänellä tavoitteena on harmaa/violetti/sininen KLIK., mutta vaalennusteho ja keltaisuuden taitto olivat riittävät myös mulle. Käytössä oli siis Elean vaalennusaine, joka todellisuudessa taitaa olla tarkoitettu raitoitukseen ja keltaisuuden taitoksi hiusväri sävyssä 9.1 ja tähän olen todella ihastunut, sillä ei jätä lämpimäksi, muttei liian kylmäksi, vaan just kivan viileen beigeksi. Värejä myy todennäköisesti kaikki Tarjoustalot/Halpa-hallit/vastaavat mestat eli kyseessä on siis ihan vaan halppisväri, joiden nimeen mä olen vannonut jo vuosia.


Jouduin iskemään hiuksiini yhteensä 3 värinpoistoa, tosin viimeisimmän näistä vain oranssihtaviin kohtiin. Koko tämä itse vaalentaminen tapahtui viikon sisällä eli paha paha asia, kun tavallisesti suositella useamman viikon taukoa vaalennusten välillä. Mä kuitenkin olen tässä hiusoperaatioiden varrella oppinut tuntemaan hiukseni ja sen miten ne reagoivat ja mitä kestävät. Tietysti vaalennus aina vahingoittaa hiusta, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän, mutta itse jouduin leikkaamaan huonoja ja purkaksi muuttuneita latvoja oikeastaan vain muutamasta kohdasta. Odotin suurempaa vahinkoa, sillä mun edellisesti hiustenleikkuusta on vuosia ja latvat ovat olleet niin kuivat.

Ja tässä sitä nyt ollaan tälläisissä melko luonnollisen vaaleissa hiuksissa, sillä mä en ole edes yrittänyt taittaa keltaisuutta hopeashampoolla tai muilla tuotteilla. Itseasiassa ostin jälleen ColorMaskia sävyssä Caramel, sillä yritän siirtyä lähemmäs sitä omaa hiusväriä.

Tässä vielä tietysti BEFORE & AFTER -kuvat, joissa molemmissa siis samanlaiset Nethairin pidennykset käytössä. Tosin ensimmäisessä kuvassa pidennykset ovat olleet jo käytössä ja siksi varsin tuuheat ja vähän pörröiset kun taas alla kuvissa pidennykset ovat otettu juuri paketista eli siksi vielä varsin silkkiset.


Pituus 20"
Paketissa on 110g hiusta ja 9 osiota: neljä 2 klipsin osiota (sijoitan niskaan), yksi 3 klipsin hyvin leveä osio (korvalta korvalle), kaksi 3 klipsin kapeampaa osiota (tulevat korvien ylipuolille) ja ne yhden klipsin osiot (otsatukan sekaan). Tämä määrä osioita on just nappimäärä mun hiuksiin, jotka ovat ns. normaalit hiukset ja saan klipsiosiot mahdutettua hyvin päähäni.

12 kommenttia :

 1. oi, miten hyvin nuo vaaleet hiukset sopii sullle! :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä tuo vaalea väri tuo lämpöä kasvoille :) Tietty valaistuksellakin on osuutensa, mutta kiinnitin vaan heti huomiota kasvoihin ku ne näyttää niin hehkuvilta vaaleiden hiusten kanssa!

  Ja oot kyllä tosi tasaisesti saanut vaaleat hiukset, yleensä tummista hiuksista jämähtää sellaisia laikkuja hiuksiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän vaalea tuo kasvoille ihan eti tavalla valoa vaikka olenkin nykyään kyllä huomattavasti ruskettuneempikin tällä hetkellä :P tummahiuksisena sai kuitenkin kiinnittää enemmän huomiota rusketukseen ettei näytä haamulta kuten tuossa ekassa kuvassa :)

   Ja ite yllätyin myös että miten tasaisesti väri lähti ja oikeastaan vain otsatukkaan jäi jokin pinttynyt raita. Kiitos kehuista! :)

   Poista
 3. Sulle kyllä sopii tosi hyvin toi vaaleakin. Ja samaa mitä aiemminkin jo sanottu, jotenkin tossa vaaleiden hiusten kuvassa kasvotkin hehkuu. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja ihanaa kuulla että sopii! :)

   Poista
 4. Vaikka siulle sopii väri kuin väri ni joteki nyt tuo blondi tuo miunki mielestä väriä siuhun! :) ja on muuten ihan älyttömän hyvän värinen vaalee :o tuntuu et nykyää kaikilla ketkä vaalentaa onnistuu tekemää oranssia eli hyvä sinä! :D

  VastaaPoista
 5. sun blogin ulkoasu on tosi tyylikäs ja hieno :) hyvin sopii uudet hiukset!

  http://souffei.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Millainen on noiden värinpoistojen koostumus?:o

  VastaaPoista
 7. hei! tilasin nethairilta tuon 7 osaisen clip on pidennys setin. miten ja missä järjestyksessä saan ne kaikki osiot laitettua päähäni? kiitos jos jaksat vastata. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne voi ja pitää laittaa ihan omaan pään ehdoila :) eli kokeilet vaan että miten ne istuvat sulle parhaiten. Itse laitan niskaan vähän kapeampaa, keskelle päätä leveimmän ja sivuilla yhdet osiot.

   Poista
 8. Itse olen kirkkaanpunaisesta nyt päätynyt vaaleanruskeaan kultaan, mutta haluaisin latvat vaaleammaksi ja halvalla tietty. Elean värejä oon muuten käyttäny mut en oo vaaleisiin/värinpoistoihin uskaltanut koskea, tämän jälkeen kyllä taidan uskaltaa! Sun ihon sävyyn sopii vaalea hyvin, juurikin tollainen luonnollinen, ei liian kylmä sävy :)

  VastaaPoista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan