27. elokuuta 2013

Pikakuulumiset

Instagramia seuranneet tietävätkin jo, että olen jo toista päivää kuluttanut Hyrian koulutuskeskuksen penkkiä ja syynä on viimeinkin se vartijakurssi, jonka alkua on öö... Jo viikkoja odotettu. Tämä koulutus siis tarkoittaa mulle uutta työpaikkaa ja siksi olen ottanut tämän koko homman äärimmäisen vakavasti. Harkitsin jo jatkavani blogihiljaisuutta tämän viikon, sillä pyrin keskittämään kaiken energiani ja aikani kurssimateriaalin opiskeluun, sillä mä haluan läpäistä kurssikokeet. Mulla oikeasti varmaan repeää verkkarit mikäli koe ei mene läpi ja huoli tästä on kyllä melkoinen kun poru silmässä yrittää tankata kurssikirjan sisältöä, joka aluksi muistutti lähinnä hepreaa.  

Mä olin jo tyystin unohtanut miten tylsää ja puuduttavaa opiskelu on ja oon varmaan onnistunut vajoamaan johonkin aivokoomaan tai muuten vaan sulattamaan aivot, sillä tieto ei tunnu uppoavan millään. Onneksi osa aiheista on kuitenkin todella mielenkiintoisia ja kurssiopettajat jopa innostavia. Saatan hieman liioitella ja stressata, sillä oon aina ennenkin läpäissyt kaikki kokeet ja testit ja yleensä vieläpä lukematta, joten toivon tämän menevän tällä panostuksella läpi. 

Huomisen voimankäyttötunnit ja niistä annettava näyttö saattavat kuitenkin olla varsin mielenkiintoisia, sillä edellisistä voimankäyttötunneista on aikaa alta pari vuotta ja silloinkaan en tainnut oikeasti oppia mitään. Se siitä nyt kuitenkin eli tiedätte mitä tällä suunnalla tapahtuu tällä viikolla ja jonkinmoista hiljaisuuttaa saattaa olla tai sitten on olematta.  


Viime viikolla tuli vain löllöiltyä ja todettua, että kyllä se kesä taitaa olla mennyttä. Kesän mukana tuntuu kadonneen se menojalkakin tai ainakin se oli melko hiljainen viikonloppuna, jolloin oli kyllä suuri tarkoitus lähteä ulos. Etkoilujen jälkeen porukka lähti Ääniwalliin, mutta meitti jäi himaan ihanan pinkin skumpan kera syöpöttelemään ja katselemaan sarjoja Mikan kanssa. No jatkoille me sentään raahauduttiin kun porukan baari-ilta jäi lyhyeksi, mutta aijjai kyllä sitä välillä tuntee itsensä niin vanhaksi ja laiskaksi. 
 
Viime viikolla tuli myös luettua jokunen kirja pitkästä aikaa ja kyllähän se tuntui taas niin kivalta, että pakko vierailla kirjastossa kunhan tästä viikosta selviää.

14 kommenttia :

 1. Nyt tuli blackout.. onks Hyrioita muuallaki ku Riksussa ja Hyvinkäällä vai käytkö oikeesti monenkymmenen kilsan pääs kouluu :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvallisuusalan koulutuksia järjestetään täällä Malmilla Helsingissä :) Eli mulla on vain ehkä kilometrin matka.

   Poista
 2. aww toi viiminen kuva ♥

  VastaaPoista
 3. Toi koe on aika helppo, eli eiköhän se pienellä lukemisella mene helposti läpi:). Ja ei sitä voimankäytönkoulutustakaan kannata pelätä.

  Oletko menossa aulavartijaksi vai ihan joksikin oikeaksi pava-tyypiksi? Itse teen respaa ja naurattaa aina frendeille kertoa, että jooh, meitsihän on vartija (tosi asiassa jos jotain pelottavaa sattuisi, niin meikähän soittaisi 112 salamannopeasti...)

  Mutta päivittelehän blogiasi enemmän kun kurssi loppuu, sun raapustuksia on mukava lukea:).

  - Kipsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän tapana stressata turhaan mutta ainakin tulee valmistauduttua hyvin. Tiedossa olisi aulavartijan paikka mutta lopullisen varmistuksen saan vasta kun menen työpaikalle perehtydykseen eli jännnityksellä odotan :D

   Haluatko kertoa lisää sun työpaikasta tai lähinnä työtehtävistä ja millainen on vaikka sun tavallinen typäivä? Itse en tunne ketään joka olisi ollut aulavartijana niin olisi huippua kuulla! :)

   Poista
  2. Työtehtävien luonne riippuu pitkälti työnantajasta ja työkohteesta. Itse olen tehnyt ISS:llä noin kymmenkuntaa pk-seudun kohdetta. Isoin työtehtävä on vieraiden vastaanotto ja isännille soitto/ohjaus oikeaan paikkaan. Kohteesta riippuen saattaa olla jotain postitusta, avaintenhallintaa (lainaat huoltolätkää tai juokset itse avaamassa ovia), puhelinvaihdetta, kiinteistön tarkistuskierrosta, kameravalvontaa, neukkarien varausta/neukkaritarjoilujen laittamista ymsyms.

   Kohteen kiireisyydestä riippuen saatat olla koko ajan tekemässä duunihommia tai kuten esim kesäisin kun kaikki on lomilla niin facebook ja iltalehden lööpit ja iso nippu muotiblogeja, 9gag ja katsomoa/ruutua unohtamatta niin internet ja sen sisältö tulee sun duunipäivän kohokohdaksi!

   Varaudu siihen, että sä olet se jonka pitäisi tietää kaikesta kaikki ("siis missä on tämmönen sähkökaappi xyy5 ku se ei näy näissä pohjakartoissa" juu-u sinähän se sähkömies olet tai "mitä on ruokalassa ruokana", "missä on lähin kauppa/posti/op-pankki" "missä on katu x, miten pääsen bussilla paikkaan y"). Sä olet myös se, joka saa kaiken valituksen niskaansa kun sitä vessaa ei oltu siivottu kunnolla ja kuinka käytävän lamppu on vieläkin vaihtamatta.

   Vuosien varrella olen saanut toimia niin siivoojana, palomiehenä, autonhinaajan etsijänä, yleisenä reittioppaana ja karttapalveluna kuin auton työntäjänäkin. Että silleen.

   Itse lopetan nämä hommat heti kun saan parempaa tilalle. Koen tämän kuitenkin olevan paljon mukavampaa kuin siivous tai kaupan kassa. Meillä duuniaika on säännöllistä 8-16 siistiä toimistotyötä. Palkka on ihan jees (11e) ja työ on loppujen lopuksi aika chilliä (sen kun dataat koneella). Mulla on vaan ongelmia sen kanssa, että mitään ei tapahdu. Itse meinaan pimahtaa kun istun yksin siinä kopissa koko päivän ilman mitään tekemistä, mutta osa taas arvostaa tätä suunnattomasti.

   Ja muista, nää ei välttämättä päde sun duuniin:).

   - Kipsu

   Poista
  3. Kiitos kovasti ihanan pitkästä ja kattavasta vastauksesta! Aika yksiin osuu tuolla kurssilla ilmi tulleisiin tehtäviin, mutta hyvä saada edes jonkinmoista kokemuksiin pohjautuvaa tietoa :P

   Poista
 4. Sä oot aina pärjänny hyvin kaiken maailman testeistä hyvin se menee! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aaaw ♥ luulet vaan et oon pärjänny

   Poista
 5. oo toi kuohari näyttää herkulta! täytyy testata joku vklp!toivottavasti ei oo liian kuiva meikäläiselle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvin makeaa, itse vertaisin jopa siideriin mutta miesten mielestä kuulemma liian imelää ;)

   Poista
 6. Oho mikä uravalinta, en olisi heti uskonut! Siis ei millään pahalla, helposti tulee vaan stereotypisoitua ihmisiä ulkonäön perusteella, mikä on todella typerää. Mutta huikeeta, että oot innoissas ja otat homman tosissaan, tsemppiä kokeeseen!! :)

  VastaaPoista
 7. wow, oot mielettömän kaunis!

  VastaaPoista

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan