19. marraskuuta 2011

Espanja 2011 vol. 1

Me tosiaan oltiin luokan kanssa 10.10-17.10 Espanjassa Aurinkorannikolla opintomatkalla.Ideahan lähti siitä, että koulutuskonserni myönsi matkailualan opiskelijoiden opintomatkaa varten ihan huomattavan rahasumman ja meidän luokka sai toimia kokeiluryhmänä, että miten homma pelittää ja myönnetäänkö näitä matkarahoituksia enää muille luokille.


Me haluttiin päästä reissuun niin ettei meidän tarvitsisi maksaa omasta pussistamme juuri mitään, joten päätimme tienata yhdessä rahaa tekemällä keikkahommia. Meillä oli mm. Minicampeja, Ratinan siivousta, tilauskeikkoja, kalenteri myyntiä ja muuta pientä sekalaista hommaa.
  • Minicampit olivat 6 tunnin tiiviitä opetuspäiviä, jollon me käytiin kertomassa ja opetamassa kaikenlaista yrittäjyydestä vähän eritavalla kuin normaalisti yrittäjyysasioita opetetaan.
  • Voin kertoa, että sen jälkeen kun tuli pestyä ja puunattua Ratinan stadionin 16vitun000 penkkiä, en ole pystynyt edes sanomaan paikan nimeä ilman inhon väristyksiä. Makasin melkein viikon sängyssä ton keikan jälkeen, koska kaikkialle vaan sattui!
  • Suunniteltiin ja toteutettiin mm. virkistyspäiviä ja erilaisia ohjelmapalveluita ihan maksaville asiakkaille
  • Meidän ryhmänohjaaja on valokuvaaja ja koska joku sai idean kalerin tekemisestä, teimme vuoden 2012 seinäkalenterin, jossa oli jos jonkinlaisia kuvia.
Koska kyseessä oli opintomatka eikä mikään tavallinen biitsiloma, meidän piti pareittain valita viikonpäivä, kaupunki ja päivänohjelma, jonka suunnittelisimme ja toteuttaisimme Espanjassa, eli saisimme leikkiä yhden kokonaisen päivän ajan oikeaa matkaopasta.
Oikeastaan kaikki asiat,  bussiaikatauluja myöten, suunniteltiin alkusyksyn aikana koulussa, jotta reissussa ei tulisi mitään hämminkejä (ja kyllähän niitä tuli kun kyse on meidän luokasta).

 Feria
Rentoutumista
 Ravintoloita

Me lennettiin Malagaan ja sieltä junalla Fuengirolaan, josta taas jatkoimme bussilla matkaa Mijaksen kylään, josta olimme siis vuokranneet huvilan. Huvila oli älyttömän ihanan ja iso! 
Meillä oli oma uima-allas, puutarha, grillausterassi ja mitä kauneimmat maisemat. Päärakennus oli tytöille, kellarikämppä pojille, opettajalle allastalo, mutta kyllä eniten tuli vietettyä aikaa yhdessä grilliterassilla.

Huvila
 Kellariasunto
 Maisema huvilalta

Meidän ryhmänohjaaja ei ole mikään tiukkis ja tämän vuoksi saimme viettää aikaamme melko vapaasti, mikäli vain ilmoitimme liikkeistämme ja emmäkä ryypänneet itseämme räkäkuntoon. Saimme siis vaikuttaa myös hyvin paljon viikko-ohjelmaamme ja valita meitä kiinnostavia kohteita.

Ajattelin kirjoittaa seuraavaan osaan tarkemmin päiviemme ohjelmasta, niin ei tule liikaa asiaa ja liikaa tekstiä yhteen postaukseen :)  Saa kysellä jos jokin jää mietityttämään tai jotain!

1 kommentti :

Jätä ruusu tai risu, toive tai idea. Kaikki luetaan ja huomioidaan